top of page
Search
  • Writer's pictureFurneko Opy

Muuttuvat työympäristöt ja vallitsevat trendit kalustealalla

Updated: Dec 6, 2020

Oletko perillä, millaiseksi toimistoympäristö on muuttumassa yhä enemmän? Tiedätkö, millaisia pitkäaikaisempia trendejä kalustealalla on? Entä tiedätkö, millaista värimaailmaa ja materiaaleja tällä hetkellä suositaan? Myös koulumaailmassa on tilojen muutoksen aika. Näihin saat vastauksen ja mielenkiintoista lisätietoa lukemalla tämän FurnEko Opy:n ensimmäisen blogitekstin!


Toimistoissa on jo muutamia vuosia ollut trendinä muuttua yhä enemmän avoimiksi tiloiksi. Suuret arkistokaapit, kirjahyllyt ja isot työpöydät alkavat olla historiaa kaiken muuttuessa sähköiseen muotoon. Enää ei tarvita mapeille ja papereille tilaa, kun kaikki löytyy omasta kannettavasta tietokoneesta. Samalla työhuoneet ovat pienentyneet ja vahvana trendinä ovat avotoimistot, joissa yhteistyön tekeminen luonnistuu hyvin. Myös mahdollisuus etätyöhön ja erityisesti korona-aikana sen suositus lisää tilannetta, jolloin toimistolla käydään mahdollisesti vain muutaman kerran viikossa, joten oma työhuone on tarpeeton. Kuitenkin välillä tarvitaan puheluiden pitämiseen, keskittymiseen tai pieniin palavereihin omia hiljaisempia tiloja, jotka saadaan yhdistettyä lisäämällä avotoimistoon erillisiä äänieristettyjä työtiloja. Avoin tila on esteettisempi ja viihtyisämpi vaihtoehto ja lisäksi tilaa ja sitä kautta rahaa säästävä, koska erilliset työhuoneet tarvitsevat enemmän neliöitä. Tuotteemme on täydellinen ratkaisu avotoimistoon, varsinkin jos arvostaa kotimaisuutta, ekologisuutta laatua ja skandinaavista esteettisyyttä. Markkinoilla on jo hetken ollut tarjolla erilaisia äänieristettyjä tiloja, mutta yhdistimme tuotteeseemme myös kohta kertomani pitkäaikaisemmat trendit ja muuttuvat väri- ja materiaalivalinnat. Lisäksi on tärkeää, että äänieristetty työtila on juuri sopivan kokoinen ja näköinen tilaasi, siksi FurnEko Modified on pätevä vaihtoehto. Jos kiinnostuit, itse tuotteestamme saat lisätietoa tuotesivultamme.



Tamkin Y-kampus on hyvä esimerkki modernista avotoimistosta

Pitkäaikaisena trendinä monella alalla on ekologisuus, joka onkin tärkeää huomioida nykyisessä kulutusyhteiskunnassamme ympäristöä ajatellessa. Ekologisuus näkyy kalustealalla tuotteiden kestävyyteen panostamisena. Myös vaihdettavat osat kuuluvat tähän pidentäen niiden käyttöikää ja parantaen tuotteen muokattavuutta muuttuvassa ympäristössä. Erityisesti toimistokalusteissa ergonomisuus on ollut pitkään in ja koko ajan tuleekin uusia tuotteita esimerkiksi sähköpöydistä, ergonomisista työtuoleista ja seisontamatoista. Toisaalta tuotteet myös muuttuvat yhä enemmän sopiviksi avokonttoreihin. Pöydät ovat pienempiä, toimistoissa on sohvia sekä nojatuoleja eikä aikaisemmin mainitsemiani isoja arkistokaappeja juurikaan näy. Tilat ovat avoimempia ja sitä kautta ainakin omaan silmääni esteettisempiä ja miellyttävämpiä. On myös normaalia, että asiakas haluaa koko paketin ”avaimet käteen” periaatteella. Me myös toimitamme ja asennamme tuotteen käyttövalmiiksi. Uutena hyvänä asiana trendeissä on hävikin vähentäminen ja hyödyntäminen toisessa tuotteessa. Myös meidän kaikissa tuotteissa on huomioitu tämä. Tiesitkö, että käytämme yhtenä materiaalina rakennustyömaiden tieltä kaadettuja puita? Hienoa, eikö?


Materiaali- ja värimaailmassa trendit ovat lyhytaikaisempia, mutta puu on tällä hetkellä hyvin suosittu materiaali sen kestävyyden, ekologisuuden ja esteettisyyden vuoksi. Maanläheiset ja täyteläiset värit, kuten beige, ovat suosittuja sekä tekstiileissä että kovissa materiaaleissa. Puu sopii myös väritrendien takia hyvin tämänhetkisiin mieltymyksiin. Nahkaa on alettu uudelleen käyttämään tuotteissa sen kestävyyden ja värimaailmaan sopivuuden takia. Meidän tuotteeseemme värit, kankaan ja puulajin saat itse valita laajasta valikoimasta ja autamme mielellämme suunnittelemaan tilaasi sopivan trendikkään tuotteen.


Maanläheisiä sävyjä, puuta ja nahkaa käytettynä sisustuksessa

Tuotteemme sopii toki myös moniin muihin tiloihin, kuten kauppakeskuksiin, tehtaisiin, kirjastoihin ja kouluihin. Nykyisin luokkatilat ovat muuttumassa toimistojen tapaan avotiloiksi ja ryhmäkoot kasvavat. Tämä ei ole välttämättä pelkästään hyvä asia, sillä keskittyminen ja henkilökohtainen opetus voi kärsiä. Jos sinua kiinnostaa lukea tästä enemmän, lue Seuran juttu asiasta. Koemmekin tärkeäksi, että myös luokkatiloissa on mahdollisuus siirtyä rauhallisempaan ympäristöön helposti. Äänieristetty työtila sopiikin erinomaisesti myös koulumaailman tukiopetukseen, pieniin ryhmätöihin ja henkilökohtaisiin keskusteluihin. Luokkatilasta on hankala siirtyä kauemmaksi toiseen tilaan eikä opettaja voi jättää muuta luokkaa yksin avustaessaan pienempiä ryhmiä. Äänieristetystä työtilasta pystyy seuraamaan muun luokan toimintaa, mutta samalla antamaan henkilökohtaista opetusta ilman hälinää. Opetus on ollut Suomessa pitkään hyvin laadukasta emmekä halua sen kärsivän jatkossakaan muuttuvassa ympäristössä.


Mistä haluaisit kuulla lisää kalustealaan, äänieristettyihin työtiloihin tai johonkin muuhun aiheeseen liittyvään seuraavassa blogikirjoituksessa? Laita meille mailia osoitteeseen furneko.opy@gmail.com, niin teemme seuraavan blogikirjoituksen teiltä tulleiden aiheiden perusteella. Mikäli tämä postaus oli hyödyllinen tai mielenkiintoinen, muistathan myös tykätä!

Post: Blog2_Post
bottom of page